Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Elbuss-studietur til Eindhoven i Nederland

21. mars 2017 - 22. mars 2017

ZERO og Kollektivtrafikkforeningen inviterer sammen til elbuss-studietur til Eindhoven i Nederland. Studieturen arrangeres 21.-22. mars og er tilrettelagt slik at de som ønsker kan delta på eMobility konferansen i Brussels 22.-23.mars.

Eindhoven har nå 40 elektriske leddbusser som ble satt i drift i desember 2016. På studieturen skal vi treffe kollektivselskapene i Eindhoven og i Amsterdam som hatt anbudsprosessene med krav og innretning som har ført fram til Europas største innfasing av elektriske busser. I det nylig avsluttede anbudet for Amsterdam regionen kommer det ca. 100 elbusser fra desember 2017. I løpet av kontraktsperioden skal alle øvrige busser skiftes til helt utslippsfritt bussdrift i begge områdene.

UITP (International Association of Public Transport) kommer og holder innlegg, hvor vi skal lære mer om de mange elbuss prosjektene i hele Europa. Vi skal møte bussoperatøren som har elbussene i Eindhoven, og en annen bussoperatør som har erfaring fra 7 prosjekter med tilsammen 35 elbusser i Nederland. Vi skal møte produsenten av elbussene i Eindhoven, og vi skal så klart se og kjøre bussene og sett ladeløsningene i bruk i Eindhoven.

Målet med studieturen er å lære mer om elbuss for den kommende utrullingen av utslippsfri bussløsninger i Norge og Norden. Både om teknologiløsninger og anbudsprosess for å få fram de de beste løsningene for utslippsfri busser. Vi skal og få tid til litt status og læring fra Norge/Norden på de nyeste tingene som har skjedd på elbuss her. Vi ønsker bidra til å gi god og nyttig læring for vårt hjemlige arbeid for alle som blir med på studieturen.

Detaljert oppdatert program og deltakere i pdf her.

Detaljer

Start:
21. mars 2017
Slutt:
22. mars 2017

Arrangør

ZERO
Hjemmeside:
www.zero.no

Sted

Eindhoven
Nederland + Google Map